onsdag, januari 07, 2009

Energideklarationen - nya hugg och slag

Den nuvarande regeringen har möjligen pga ett gott syfte, beslutat att inomhusmiljöer skall energideklareras. Detta skall även ske för småhus. Förmodligen tror man att detta gynnar ett framtida lågenergisamhälle.

Det som dock gör det så uselt är att det kostar minst 5.000 kr att genomföra även för småhusägare. Detta förutsatt att det går att få tag i någon certifierad person.

Vi som, som hållit blykoll på energiförbrukningen under alla år, kommer inte att premieras. Trots en låg förbrukning, för egen del ca 9.000 kWh/år, måste man inlemmas i alla dessa utomordenligt tillkrånglade regelverk, bestämmelser och kostnader.

Inkomst- och fastighetsdeklaration går att göra på Internet utan någon som helst kostnad. Det borde ha varit ganska simpelt med ett liknande förfarande i denna miljödeklaration. Dvs utan kostnad. Nu krånglar man till det till jättelika kostnader för hem- och husägare.

Det verkar som denna regeringen inte kan göra något riktigt bra inte ens för att förenkla för vanliga medborgare. Hugg och slag är det som gäller. För du kommer att få ett kännbart straff om du inte följer lagen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar