lördag, november 22, 2008

Guldkorn i Dagens Nyheter

Ibland kan man läsa briljanta inlägg och kolumner i DN. Kolumnisten Pernilla Ström frågar sig följande:



"Om det är mycket billigare att minska utsläppen i Kina, varför då envisas med att göra det i Sverige?"



Enligt politikerna Maud Olofsson måste svenskarna, som torde vara världsbäst på små koldioxidutsläpp, ta på tagelskjortan, så att det känns även om det egentligen borde ske i Kina och USA och inte minst Danmark och Tyskland i vår närhet. När krävde hon att danskarna skulle stänga av sina kolkraftverk?



Denna missriktade moralism är märklig och speglar väl igentligen mer våra riksdagsmäns alltmer ökade främlingsskap med verkligheten. Vad har riksdagsmän för kunskap och kompetens i allmänhet? Ja ingenting, som har med teknik, miljö eller industri. Det sitter verkligen fel människor och fattar livsavgörande beslut för de flesta svenskarna. Sociallagstiftningen är utmejslad till sista droppen. Makalöst komplicerad och ett juridiskt missfoster. Denna lagstiftning har riksdagsmännen stoppat i halsen på kommunpolitiker att klara ut!



Riksdagsmän i Sverige är de enda politikerna som inte behöver ta konsekvenserna av sina beslut. Därför går det bra att säga och uttrycka fundamentala dumheter och övervältra kostnader på landsting och kommuner, utan att fråga om lov.



Varför måste svenskar pinas med tagelskjortor och dumma påhitt när de stora effekterna mot för stora koldioxidmängder finns att genomföra på andra platser. Solidaritet? Här i betydelsen dum felprogrammerad moralism. Usch!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar