tisdag, december 03, 2013

Åtalet mot två (S)-toppar i Gnesta nedlagd!

 


Två tjänstemän vid Gnesta fritidsförvaltning tillika då verksamma inom (S) i Gnesta har ju polisanmälts av Gnesta kommun för trolöshet mot huvudman, Dvs i klartext förskingring av kommunala medel med utnyttjande av kommunens kreditkort! Underlaget för polisanmälan är en extern revision, som gjorts av revisionsföretaget PWC. Denna rapport kan hämtas här av den intresserade.


Efter två långa år av funderande har således polisinspektören vid sörmlandspolisen Dennis Johansson och polisassistenten Sandra Linander kommit fram till att ärendet skall avskrivas på ett knappt läsbart standarddokument - brist på bevis. I sanning en fantastisk polisinsats. Särskilt som den gjorda revisionen är hur tydlig som helst. Att fler och fler personer - inte minst poliser - har uppenbara problem med läsförståelse är uppenbart. Skolans utarmning sedan 80-talet har vi skrivit mycket om.

Rättsväsendet i Sverige är ju stadd under upplösning. Det är inte bara Janne Josefsson, som har problem med kommunalt mygel och polisiärt ointresse i Göteborg. Det gäller uppenbart även polisen i Sörmland och i synnerhet Dennis Johansson (bilden) och Sandra Linander (bilden), som vi då får gratulera för sina framstående insatser för rättsstatens kontinuitet. Polisens omfattande ansträngningar i ärendet kan hämtas här!


Sensmoral? Ja, att det är ok att förfoga över kommunens kreditkort för personligt bruk. Trodde någon nå't annat?


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar