onsdag, februari 08, 2017

Söker Nerikes Allehanda vilseleda allmänheten?Jag brukar läsa många ledare i olika landsortstidningar. Det ger till skillnad på Stockholms-eliten lite andra perspektiv på skeendena i landet. Särskilt gillar jag SN (Nyköping), GP (Göteborg), Borås tidning, NWT (Karlstad), Bohuslänningen, NT (Norrköping), VLT (Västerås) och Dalarnas Tidning. Dessutom följer jag dagligen ett 15-tal polismän på FB och twitter för att få en uppfattningar var rättsstaten är på väg. I samband med visselblåsaren Peter Springares upprop mot eländet i polismakten läste jag en ledare i tidningen Nerikes Allehanda av deras skribent Evelyn Schreiber. Ja att hon var synnerligen negativ för hans sanningar kan man ju förstå. Är man blott 27 år gammal och bor i New York vet man ju inte särskilt mycket om vardagen i kriminella kretsar. Men jag reagerar dock när hon skriver:

Återigen: Den nötta och välkända bilden av ett Sverige i förfall stämmer inte. Sveriges statsskuld hör till Europas lägsta. Vi har högst sysselsättning i Europa och medellivslängden slår nya rekord för både män och kvinnor. På 60-talet gick det 1060 invånare på varje läkare. I dag är det 292. Två internationella mätningar har visat att skolans resultat är på väg att vända uppåt, efter år av omfattande reformer. Men pensionärerna då? Tja, enligt Swedbank ökade levnadsstandarden för ett par med inkomstpension med åtta procent mellan 2005 och 2015. Under samma period ökade levnadsstandarden för en garantipensionär med 16 procent.  http://www.na.se/opinion/ledare/man-begar-brott-men-det-far-man-val-inte-saga


Jag noterar att detta nog är helt vilseledande och blåögt jämfört med dagens verklighet.


Sveriges totala skuld är ca 12.000 miljarder kronor; dvs 295% av BNP som är högst i världen efter Japan. Skulle den svenska kronan rasa likt 1992 så skulle flera banker gå omkull eftersom bankernas lån är tagna i utlandet. Varför tror ni Riksbanken är nervösa?  
http://www.di.se/artiklar/2015/9/16/sverige-i-lanetoppen/


Vi har betydligt högre arbetslöshet än t ex Tyskland. Över 20% för invandrare. Inte ens hälften är i normal sysselsättning efter 15 år.


Vi har färst antal sjukhusplatser i hela Europa 259 per 100.000 invånare. Tyskland har 850. Dessutom är det enligt regionfakta 357 personer per läkare inte 292. De få sjukhusplatserna drabbar främst äldre som skickas hem trots att de inte är färdigbehandlade och kan klara sig själva.


Sjukvården är i kaos. Man kan få vänta två veckor på att komma till läkare och få medicin eller månader för att få en tand fixad här i Sörmland. I min barndom på 50-talet kom läkaren hem när man var sjuk. Det gör de fortfarande i Tyskland. Men här skall man köras i miserabel tillstånd till vårdcentral.


Skolan är i ett bedrövligt tillstånd. Den senaste PISA var ingen förbättring men en inbromsning. Kurvan nedåt kommer dock att fortsätta när nya elever i gymnasiet saknar basala kunskaper från grundskolan. Larmen kommer tätt nu från gymnasielärare. Dessutom tar det numera 14 år att producera en ingenjör. På 60-talet tog det ca 11 år. Tre bortkastade år. Sjuksköterskor examinerades parallellt med gymnasiet etc. I skolor langas knark till grundskoleelever.  
http://www.expressen.se/kvallsposten/skandalskolan-som-vaktas-av-taggtrad/


Sverige halkar ner i HDI (Human Development Index) från fjärde till 14 och bedöms hamna på 25:e plats om några år. Kolla gärna https://sv.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index.


Min folkpension var 2009 15.159 och 2015 15.485 kr. Dvs en ökning med 2%. Den borde under dessa år ha ökat med 4,57% enligt SCB för bibehållen standard. S k garantipension är ju ingen pension utan ett socialbidrag, som utbetalas separat från 
pensionssystemet.  http://ledarsidorna.se/2016/03/professor-magnus-henrekson-framtidens-pensionarer-far-betala-notan/


Jag har stått snart 10 år i bostadskön då vi behöver en pensionärslägenhet eftersom hustrun är handikappad. Det händer ingenting i de två köer jag står Gnesta o Strängnäs. Det saknas 700.000 bostäder, vilket sålunda skulle kosta 2.100 miljarder att bygga. Pengar som inte finns någonstans. Var skall våra barn bo?  http://gbenedicks.blogspot.se/2014/01/bostadsbristen-malar-in-sig-i-ett-horn.html


Rättssamhället kan vi glömma. Vi har flest våldtäkter i hela världen, vilket FN och Amnesty kritiserat starkt. Förra året mördades 163 personer och det noterades 435 mordförsök - all time high. Dagligen överfaller olika gäng personer som misshandlas och rånas på småsaker. Domstolarna verkar stå på de kriminellas sida! Av alla de poliser jag följer råder mer eller mindre ett sammanbrott enligt utsago.  http://gbenedicks.blogspot.se/2016/11/den-svenska-polisledningen-en-europeisk.html


Handikappade och äldre får hela tiden färre resurser. Man räknar med att ca 75.000 äldre svälter ihjäl mer eller mindre varje år p g a dålig skötsel och mat. 25% av alla äldreboenden är nerlagda i en tid när det behövs fler bostäder.  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svaelten-bland-sveriges-aeldre-maste-fa-ett-slut-18577


Vi är dessutom sämst i hela världen på integration. En nödvändighet för ett jämlikt och fungerande samhälle. Ingenting görs och våra riksdagsmän med några realistiska undantag stoppar huvudet i sanden och låtsas som det regnar. Med detta skapas givetvis ett både asocialt och kriminellt samhälle. Det måste absolut skapas fler jobb om vår integration skall kallas värdig.


Det fria ordet finns bara i en smal åsiktskorridor om man får travestera Peter Wolodarski. Det är väl ändå det värsta. Därför stödjer jag de flesta uppror mot den svenska journalist-eliten även om saken inte alltid är sakrosankt. Extremvänstern ropar på rasism, när folk vill ha ordning och reda samt ett fungerande samhälle. Jag tror dessutom att Evelyn Schreiber, som ju tillhör en elit, knappast skriver för folket. 


Sverige håller rent ut sagt på att bli ett skräpland och Nerikes Allehanda bidrager uppenbarligen till att dölja verkligheten. Förmodligen för att tidningens ledarskribenter saknar både erfarenhet och kunskap om det bättre Sverige,som fanns. De flesta skribenter i yngre ålder har ju gått på de vänsterbetonade journalistkurserna och är nog både märkta och indoktrinerade för livet.


Det finns betydligt mer att adressera men jag nöjer mig med detta!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar