onsdag, januari 11, 2017

Polisen i Sörmland struntar i medborgarnas säkerhet! Laglöst land!

Nyss har vi nåtts av BRÅ årliga trygghetsundersökning, där man själva konstaterar att var tredje kvinna är rädd att gå ut p g a risk för överfall. BRÅ säger att situationen är alarmerande. Det som även är tämligen alarmerande är att inga av landets ledande politiker har några synpunkter på detta! Ja givetvis får Anders Ygeman svara i SVT/TV4 men övriga är tysta!


Noterade idag att systembolaget i Oxelösund dagen före julafton fick påhälsning av ett gäng, som stal sprit, antastade och hotade kunderna samt betedde sig skrämmande ute på torget. Än mer skrämmande är att polisen trots att det tar 10 minuter att åka från Nyköping, fullständigt struntade i detta. 


I Södermanlands Nyheter kan man läsa att "Det handlade om fem-sju personer, alla män, som kom in i butiken och började plocka på sig spritflaskor. Dessutom var de hotfulla mot folk, säger Lennart Ahlin, länsvakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Fick ni tag i dem?

– Vi var faktiskt inte på plats utan hade fullt upp med annat just då. Nu är klockan runt 20 och det är troligtvis för sent för att hitta dem.


Debattören Johan Westerholm tar upp detta i ett inlägg idag på Facebook. Texten kan läsas här.


Polisen i Nyköping har ändå 120 poliser till sitt förfogande. Betydligt fler per capita än andra kommuner i Sörmland. Tänk på din egen säkerhet och rösta på något parti som vill dig väl 2018! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar