måndag, februari 23, 2015

Vi kan alla behöva en paus från det mesta!

Om världen ursäktar så tar vi en välbehövlig paus från allt bloggande. Förutom de aktuella händelser som nyligen timat i Europa så händer det inte särskilt mycket i Sverige i varje fall. Kanske mindre än man skulle kunna önska sig!


Så vad är ett bloggande jämfört med en avkopplande stund med en palm på Bucko Reef, Tobago eller simma med sköldpaddor och  förtära rom punsch till Mardi Gras med steel drum music för att att nu ta ett avkopplande exempel?

 

Vi tar ledigt och återkommer någon gång i mars på bloggen. Ja möjligen tidigare med några kryptiska och kodade meddelanden via vår nya smartphone! Men FB och Twitter håller vi igång!

 

Hasta la Vista!



torsdag, februari 19, 2015

Sverige sjunker medan Alliansen tittar på!


Det har väl knappast undgått den mer politiskt intresserade, som ofta läser all morgontidningars ledarsidor, att svensk politik och välfärd endast handlar om hur asylmottagning, integration och terroristbekämpning skall fungera till förfång för viktiga frågor som förbättrade prestationer i skola, bostadsbristen, fler jobb, de utarmade pensionerna, en alltmer utarmad sjukvård, dåligt fungerade äldreomsorg och framför allt omsorgen om den kvarvarande svenska industrin.


Ekonomiskt går det inget bra för regeringen Löfven och nu lånar man 50 extra miljarder för att klara budget 2015. Alliansen som säkert har goda idéer om hur landet skall styras har ju lagt sig platt till marken och åser nu landets förfall ganska ansvarslöst med ett "leende" på läpparna. Decemberöverenskommelsen är ju inte särskilt populär bland svenska debattörer och ledarskribenter. Förmodligen den mest utskällda på 25 år.

 

En av de mer pregnanta debattörerna i debatten, som seglat upp och är fantastiskt populär på Twitter är PM Nilsson politisk redaktör för Dagens Industri. Han skriver ganska kritiskt i Dagens Industri om det politiska etablissemangets förfall! Vi kan bara hålla med. Ett så dåligt styre av Sverige har vi aldrig sett i modern tid; och detta omdöme gäller både regering och opposition!


"Förra helgen började budgetförhandlingarna mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Den så kallade vårbudgeten ska läggas fram den 15 april och blir därmed en slags egentlig startpunkt för den rödgrönaregeringen. Tillgängligt reformutrymme lär vara cirka 10 miljarder kronor. Regeringsarbete är aldrig lätt, men den situation som MP-S-regeringen har satt sig och landet i är svårare än vanligt."

 

"Decemberöverenskommelsen har skapat ett för Sverige unikt läge där regeringen tolereras trots att den inte backas upp av en majoritet i riksdagen. Den får igenom sin budget, men inte mer än så. Vårens propositionslista från regeringen är därför tom. Riksdagens utskottsmöten ställs in på grund av brist på arbete."

Bloggkommentar: I Sverige har riksdagsmännen ökat sina löner med över 50% på 10 år samtidigt har pensionärerna fått 1% i lönelyft!

 

"I Landskrona, Södertälje, Alvesta, Göteborg och Stockholm väntar alla på att något förlösande skall hända men ingen vet hur, vad och när. Kanske under mandatperioden, kanske efter 2018, kanske 2022. Men kan vi vänta i fyra år? Eller till och med åtta?"


"Decemberöverenskommelsen bäddar för en närmast permanent svag regeringsmakt. Den är inte bra för Sverige, den bekräftar Sverigedemokraternas självbild av att vara det enda oppositionspartiet och den flyttar politiken ut mot flankerna eftersom oppositionen måste överbevisa sitt existensberättigande då den avhänt sig möjligheterna att fälla regering och den ekonomiska politiken."


"Alliansen eller S hade också kunnat syna vad Sverigedemokraterna egentligen menade på den berömda ultimativa presskonferensen. Mattias Karlsson sa aldrig att SD ska fälla varje regering som inte följer SD:s diktat. Han sa att SD kommer att fälla varje regering som inte visar att den vill minska asylinvandringen från dagens rekordhöga nivåer. Det är en annan sak."


"Vida som är Sveriges största privatägda sågverkskoncern. Bolaget står ensamt för 10 procent av Sveriges export av trävaror, har 1.100 anställda och har just investerat 30 miljoner i en ny torkpanna. I likhet med många andra vd:ar kunde Santhe Dahl i måndags presentera ett kraftigt förbättrat resultat för 2014. Vida är slimmat, effektivt och säljer över hela världen. Framtiden ser ljus ut. Vida och många andra välskötta bolag gör att Sverige just nu tål att politiken inte fungerar. Näringslivet fungerar ändå. Men i längden måste Sverige styras."


Man kan inte regera Sverige med en låtsasmajoritet!

 

100.000 jobb står på spel i Stockholm!

onsdag, februari 18, 2015

Stora åsiktsskillnader mellan väljare och riksdagspolitiker!

SOM-institutet vid Göteborgs Universitet betraktas som Sveriges främsta pålitliga källa när det gäller vad svenskar verkligen tycker i olika frågor. Dess motor är professor Sören Holmberg, som även brukar kommentera i valsändningar i TV. Institutets rapporter är intressanta och ofta skiljt från vad vissa medie-skribenter tycker och framför. 

 

Nu senast har statsvetaren Anders Sundell, som skriver ibland i DN och twittrar för @politilogerna , sammanställt en hel del intressanta yttringar i samhället. Framför allt då skillnaden i uppfattning mellan de olika riksdagspartierna och deras väljare är särskilt intressant och diskrepansen ofta hög!





tisdag, februari 17, 2015

Det behövs ett nytt EXPO

Rasmus Fleischer lanserar idag på Expressen kultur, att det behövs ett ny organisation istället för nuvarande EXPO, som håller koll på vänsternazister, salafister och antisemiter. Dagens EXPO är ju en enögd organisation, som främst jagar finniga och skräniga ungdomar från Svenska Motståndsrörelsen och benämner dem nazister (Goebbels må skratta i sin grav) alternativt islamofober, när samhällets verkliga problem istället handlar om salafister och antisemiter!

 

På denna blogg har vi tidigare adresserat problemen med salafisterna i Tyskland, som nu tycks sprida sig i hela Europa inklusive Sverige. Svenska salafister, som hip hopparen Daniel M Monserrat är i full gång med att spy ut sin antisemitism. Han har för övrigt 4.000 vänner på Facebook, förmodligen av samma skrot och korn! 

 

Regeringsmedlemmen Mehmet Güner Kaplan har ju bjudit in nynazistiska talare till Sverige utan att skämmas. 

 

Rasmus Fleischer skriver i Expressen: På senare tid har det avslöjats hur salafistiska predikanter, kända för sitt hat mot judar och homosexuella, har bjudits in av bland andra Örebro moské och av Märsta unga muslimer. Det har framkommit enstaka uppgifter om de miljöer som värvar unga män till IS. Men det räcker inte.

 

Antinazistiska rörelser har sedan länge backats upp genom en kartläggande journalistik som bygger en allt större kunskap om hur nazisterna organiserar sig och sprider propaganda. Något liknande behövs i fråga om salafismen.

 

Jag önskar mig en motsvarighet till tidskriften Expo, fast inriktad på den salafistiska rörelsen. 

 

Salafismen är en riktning inom islam som vill gå tillbaka till religionen så som de själva uppfattar att den lärdes och praktiserades av de tre första generationerna av muslimer efter profeten Muhammed på 700-talet.

 

SKMA, Svenska kommitten mot antisemitism

SN: En gräns som måste hållas!

måndag, februari 16, 2015

Sverige värsta våldtäktslandet!


 I ganska lugna termer utan någon som helst analys redovisar BRÅ krasst en ökning av svenska sexualbrott med 13% för 2014. Antalet anmälda våldtäkter uppgår till 6 620, vilket är 10 gånger högre än t ex Finland och bland de värsta i hela världen per capita! 

 

Antalet anmälda sexualbrott har ökat med 50% de senaste 10 åren. Man kan ju fundera på hur Sverige kan ligga bra till i den internationella jämställdhetsligan med denna ömkliga statistik! Media skriver spaltmeter om våldtäkter i Indien men förtiger att det är betydligt värre i Sverige!


"År 2014 anmäldes totalt 19 700 sexualbrott, vilket är en ökning med 13 procent i jämförelse med 2013. De anmälda våldtäkterna ökade med 13 procent till 6 620 anmälda brott mellan 2013 och 2014. Även anmälda brott om sexuellt ofredande och sexuellt tvång, utnyttjande m.m. ökade till 9 250 (+ 6 %) respektive 1 460 (+ 23 %) anmälda brott jämfört med föregående år. Ökningarna kan delvis förklaras av att de under 2014 har förekommit ett stort ärende med många brott gällande sexuellt ofredande, sexuellt tvång, utnyttjande och sexuell posering.


Totalt anmäldes 3 150 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år. I 92 procent av fallen (2 890 anmälda brott) var offren flickor".

 

Brå hemsida  Fatta hemsida


Våldtäkter per 100.000 invånare 2014 enligt BRÅ (Nyköping ?)

Nyköping kommun 170
Vingåker kommun 79
Strängnäs kommun 54
Katrineholm kommun 52
Flen kommun 50
Eskilstuna kommun 43
Gnesta kommun 29
Trosa kommun 17
Oxelösund kommun 9

 

lördag, februari 14, 2015

Politi efterlyser en mand med arabisk udseende!

Politi efterlyser en mand med arabisk udseende efter terrordådet i Köpenhamn när en man dödades och tre poliser skadades!

 

Första hands nyhet på alla europeiska TV-kanaler utom svenska SVT, som nödigt vaknade senare på kvällen, när man insåg att bli sämst i klassen! Stort tack till France 24, som sänt direkt hela kvällen!

 

Jaha så nu är vi på gång igen. A never ending story! Det öppna Europa kan vi nog glömma eller är det k-pist samhället som råder framgent?

 

Enligt tidningen Aftonbladets journalist Andreas Victorzon är Vilks ökänd i "Hela världen"! Man undrar var AB får alla sina intelligenta skribenter från? I den mån Vilks är ökänd så är det i muslimska länder i Främre Orienten, Pakistan, Indonesien och Malaysia.

 

Senare på natten utsatte samme man en synagoga för beskjutning och dödade en vakt och sårade flera poliser. På morgonen och förmodligen epilogen till detta omvända korståg, så sköts den misstänkte ihjäl av polisen. 

 

Tre personer döda och flera skadade till vad nytta?  Ökad främlingsfientlighet? 

 

I SVT:s värsta vilseledande program Agenda kan den nationella samordnaren mot terrorism Mona Sahlin öppet få deklarera att "Antisemiterna finns per definition till höger". Man kan ju undra över var denna dam och Agenda har hållit hus de senaste 10 åren? Nya nazis finns framför allt i vänstern! Det är väl bara att läsa innantill i alla tidningar över hela världen och i Sverige.Två antisemiter sitter t o m i den svenska regeringen, så hyckleriet är omfattande!

 

Terroristen i Köpenhamn var för övrigt medlem av den danska invandrarligan »Brothas«. Knappast någon högerorganisation utan helt enkelt ett kriminellt gäng!

 

Läs gärna vad Johan Westerholm (Barbros son) tycker om detta på Ledarsidorna.se! JeSuisVilks! 

 

Svenska nazister som hip hopparen Daniel M Monserrat är i full gång med att spy ut sin antisemitism, enligt Dagens Nyheter! Han har för övrigt 4.000 vänner på Facebook, förmodligen av samma skrot och korn! Blir intressant att se när han åtalas för hatbrott!

 

Samtidigt med händelserna i Köpenhamn ödelades över 300 judiska gravar i Frankrike och 21 kristna kopter mördade av muslimer i Libyen!

 

 

 

170.000 industrijobb försvunna sedan år 2000!



"170.000 industrijobb har försvunnit sedan år 2000 varav ca 100 000 sedan finans­krisen bröt ut. Antalet anställda inom den svenska industrin har för första gången på decennier fallit under 600 000 personer. Den kraftiga nedgången som skedde till följd av den akuta finanskrisen har efter en kort återhämtningsfas fortsatt. Sedan 2011 handlar det om 30 000 färre arbetstillfällen enligt IF Metall och tidningen Arbetet!


– Nedgången beror till stor del på den allmänt svaga utvecklingen i omvärlden. Vi har en ofördelaktig sammansättning av exporten. Investeringsvaror utgör en stor del och vi har länge haft en svag investeringskonjunktur, särskilt i det viktiga euro-området. Något som drabbar oss extra hårt, säger Pär Österholm på statliga Konjunkturinstitutet.

 

IF Metalls utredningschef Erica Sjölander är bekymrad över den långvariga utvecklingen mot tappade marknadsandelar internationellt.


– Man kan ställa sig frågan varför Sverige går sämre än Tyskland, som lyckats hålla sin ställning globalt. Där har man länge haft en tydlig fokus på industrins betydelse från politiskt håll. Här upplevde vi tidigare att vi talade inför döva öron, säger hon."

 

Industrin som de facto är vår välfärdsmotor med sin export och påverkan på handelsbalansen minskar således medan tjänstesektorn ökar. Dock ger den senare ger knappat något tillskott till välfärden.


Denna utveckling borde oroa våra riksdagsmän i hög grad. Vi kan verifiera att på tyska nyhetsprogram så uppmärksammar man mycket industrin. T o m olika konferenser meddelas på bästa sändningstid. I svensk TV och debatt är det dött!


Kanske det är dags att släppa betygen och istället jobba med de verkliga kommande problemen för det svenska samhället. Var finns politiker-andan från 50- och 60-tal, då man verkligen adresserade viktiga frågor för landets framtid?

 

Sverige sjunker nu om än inte som en sten i internationella jämförelser; inte bara i skola utan även i pension, sjukvård och omsorg, jobb och BNP. Det enda som inte sjunker är skatter och pålagor. Regeringen Löfven har dock nu sin stora chans att visa att man verkligen är regeringsdugliga!

fredag, februari 13, 2015

70 år sedan bombningen av Dresden

 

För 70 år sedan fälldes den första atombomben över Hiroshima. Ca 100.000 människor dog. Denna händelse överskuggas dock av 2:a världskrigets värsta brott bombningen av Dresden den 13 februari 1945 då 250.000 människor de flesta personer, som flytt det pågående kriget på östfronten, flyktingar, äldre, kvinnor och barn miste livet i en gigantisk eldstorm orsakad av brittiska RAF, Royal Air Force.

 

Man använde den första generationen brandbomber av petroleum, som först orsakade brandstormar innan detonationerna lade staden i aska och grus. Bränderna var så intensiva att personer stående ute på gatan sögs in i brinnande huskroppar.

 

"Ni brände ner hela stället, gjorde det till en enda pelare av eld. Fler människor dog där, i den där eldstormen, än vad som dog i Hiroshima och Nagasaki tillsammans." – Kurt Vonnegut i Slakthus 5.

 

Bombningen av de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki hade ett klart mål att avsluta kriget i Stilla havet. Bombningen av Dresden var blott en bestialisk hämndakt av det brittiska överkommandot.

 

Idag samlas man åter i Dresden med Tyskland förbundspresident Joachim Gauck i spetsen för att minnas de omkomna!

 

Antalet omkomna är diskuterat. Vi använder den på platsen närvarande 1945 Kurt Vonneguts uppskattningar. 

 

Vor 70 Jahre sank die erste Atombombe auf Hiroshima. Etwa 100.000 Menschen starben. Dieses Ereignis ist jedoch, von der schlimmsten Verbrechen des Zweiten Weltkrieges, die Bombardierung von Dresden am 13 Februar 1945, überschattet, als 250 000 Menschen, die meisten Flüchtlinge, Senioren, Frauen und Kinder, ihr Leben verloren in einer riesigen Feuersbrunst verursacht von der britischen RAF, Royal Air Force.

 

Sie nutzten die erste Generation von Brandbomben aus Erdöl, das erstmals verursachte einen Feuersturm vor der Sprengung und lagte der Stadt in Asche und Kies.

 

Die Brände waren so intensiv, dass Menschen auf der Straße stehen in den brennenden Gebäude wurden abgesaugt.

 

Die Bombardierung der japanischen Städte Hiroshima und Nagasaki hatte ein klares Ziel, den Krieg im Pazifik zu beenden. Die Bombardierung von Dresden war, sondern ein bestialische Rache der britischen Oberkommando.

 

Gedenken zum 70. Jahrestag der Zerstörung Dresdens

 

torsdag, februari 12, 2015

Helt jämnt i väljaropinionen!



Det verkar tunt med väljarundersökningar i februari men tidningen Metro har en ganska färsk utförd av opinionsinstitutet Yuogov. I denna undersökning är det helt jämnt mellan regeringen och alliansen 36,4% vardera.


Man kan notera att moderater och kristdemokrater tappar; de senare förmodligen pga partiledarbyte. Vad som orsakar moderaternas tillbakagång är väl närmast att SD attraherar fler moderata väljare.


Vi noterar även att folk- resp miljöpartierna åter ökar! Medan sverigedemokraterna gör all-time high!



Sverigedemokraterna 19,0 16,9 2,1
Centerpartiet 6,7 5,7 1,0
Folkpartiet 4,4 3,7 0,7
Miljöpartiet 6,3 5,7 0,6
Vänterpartiet 5,8 6,0 -0,2
Socialdemokrater 30,1 30,6 -0,5
Moderaterna  21,8 23,2 -1,4
Kristdemokraterna 3,5 5,5 -2,0

Gnesta skall självklart stödja samlingsplatser i hela kommunen!

I dagens Sörmlands Nyheter kan vi läsa att Wattrangsborg i Björnlunda behöver repareras och att stiftelsen saknar ekonomiska resurser. Något som knappast är ovanligt för de ytterligare två föreningar som finns i förskingringen, nämligen Föreningshuset i Stjärnhov och Laxnegården i Laxne.


Vid tidernas begynnelse på 70- och 80-tal hade dessa lokaler utöver en kommunal träffplats i Björnlunda fullgott ekonomiskt stöd från dåvarande Nyköpings kommun och sedan av den egna Gnesta-kommunen. Någon gång på 2000-talet började det kärva och allt färre resurser sköts till av kommunen. Den rent kommunala i Björnlunda lades ner och såldes, då ju Wattrangsborg byggdes.


Varför är det kommunens skyldighet att tillse att dessa föreningar har rimliga ekonomiska villkor? Jo i Gnesta centralort finns ju lokalen Elektron, som på intet vis är självbärande utan kostar ganska stora summor varje år både i drift och investeringar. I detta sammanhang är lokalerna i ytterorterna viktigare, då det kanppast finns något annat utbud. I centrala Gnesta finns ju mycket mer att välja på.


Det har påpekats att man kan väl använda skolorna för möten, fester och bröllop på ytterorterna. Man behöver ingen större fantasi, för att inse att detta är direkt olämpligt m h t rådande miljö.

 

Stiftelsen Wattrangsborg med Björnlundaprofilen Sune Åkerlind skall inte behöva stå med mössan i hand och be om stöd från kommunen. Det är kommunens skyldighet att tillse att alla lokaler fungerar. Under vilken norm sorterar för övrigt Elektron?

onsdag, februari 11, 2015

Det finns knappast något Palestina att erkänna!

Sverige har ju som första land i det moderna Europa erkänt Palestina. Något som väckt stor uppmärksamhet över hela världen. Samtidigt har regeringen Löfven lyckats med att reta upp både den Israeliska staten, som svenska politiker. Regeringsbeslutet i den känsliga frågan borde ha avhandlats i riksdagen; åtminstone i dess utrikesutskott, då många beslut bör vara hållbara över tiden.

 

Men vad är det för Palestina som Stefan Löfven erkänt? Är det presidenten Mahmoud Abbas och Al Fatah på Västbanken eller är det av Muslimska Brödrasällskapet startade och av många länder terroriststämplade Hamas på Gaza-remsan? Är Palestina verkligen ett land med ett styre? Svaret är givetvis nej! 

 

Hamas anser fortfarande att Israel skall förgöras och elimineras något som knappast kan vara utgångspunkten för fortsatta fredsförhandlingar! Gaza-remsan är en diktatur eftersom Hamas vägrar att hålla allmänna val. "President" Abbas mandatperiod gick ut för sex år sedan. Han är således ingen vald president!

 

Den svenska regeringen har nog hamnat i ett minfält istället för att göra en god insats för fred och avspänning. Troligen kommer frågan även att trappas upp efter de genomförda valen i Israel. 

 

I Sverige ylar den antisemitiska vänstern inklusive SVT, som vanligt och kallar Israels ambassadör närmast en skurk. När yttrade sig den svenska vänsterpressen någonsin i samma skarpa ordalag om alla de ambassadörer som finns i Stockholm tillhörande diktaturstater? Aldrig. Men med judar går det bra. Det är gammal svensk vänstertradition att se ner och hacka på just judar, då icke att förglömma den andra flankens historia!

 

Det skulle inte förvåna om den svenska regeringen tillåter ISIS att sätta upp en ambassad i Stockholm. Med nuvarande politik har man i alla fall hamnat ganska snett att kunna medla i internationella konflikter. I det avseendet var ju Carl Bildt erkänt briljant i omvärlden. Regeringen Löfven och inte minst Margot Wallström framstår mer och mer som politiska amatörer!


Nu skall de svenska skattebetalarna skänka 1,5 miljarder till detta delade och korrupta område som benämns Palestina. Vi tror att dessa pengar skulle kunna användas betydligt bättre här hemma i Sverige. T ex att ge svenska pensionärer en bättre ålderdom i form av vård och omsorg!

 

Här kan man läsa Rebecca Weidmo Uvells betraktelse över Margot Wallström!


Och några mer viktiga inlägg av:

Sörmlands Nyheter: Artighetsvisit utan resultat

Dagens Nyheter: Vackra ord men inga besked!

Svenska Dagbladet: Abbas belönas för vanskötsel!

tisdag, februari 10, 2015

I väntan på Shetland i ettan!


2012-11-18 skrev vi Äntligen Poirot på bloggen! Vi berättade då bl a om vår favorit Ann Cleeves som skriver deckare från Shetlandsöarna. I januari 2015 kunde vi skriva Äntligen en bra deckare på SVT: Shetlands.

 

I fredags sände man första delen av den sista boken i Cleeves Shetland-serie Dead Water, som utkom lite senare. Tyvärr visade det sig att det var just den boken vi just nu läser. Men boken och filmen skiljer sig ganska mycket. Böckerna blir på det viset mer trovärdiga. Men visst skall vi se sista avsnittet på fredag! 

 

Och den karga ö-världen lockar till besök. I Skottland har vi varit många gånger med dess jämbördiga och karga natur. Men längre än till Inverness och Loch Ness kom vi aldrig.


Raven Black (2006), White Nights (2008), Red Bones (2009), Blue Lightning (2010), Dead Water (2013).

måndag, februari 09, 2015

Homo homini lupus! Åsa Romson(MP)

Miljöminister Åsa Romson(MP) har ju hamnat i blåsväder efter att ha försökt negligera tidigare riksdagsbeslut om det maximala antalet vargar som skall få finns i Sverige. Vargen är ju ett stort hot mot samernas näring, svenskt jordbruk och i synnerhet fårfarmare. 

 

Detta har nu rejält retat upp i synnerhet Centerpartiet och LRF, vars företrädare går till skarpt angrepp på Romson, som man menar agerar odemokratiskt och försöker kringgå tidigare riksdagsbeslut.

 

Vi kan bara hålla med dessa kritiker! Uppenbarligen prioriterar miljöpartiet svensk Stureplanspolitik till förfång för de människor som bor och verkar på landet. För vår egen del beser vi gärna vargar på ZOO för att slippa ha dessa tassande runt husknuten!


Nej Åsa Romson "du är människans varg!"

söndag, februari 08, 2015

En märklig skoldebatt!

På sociala medier liksom på de flesta ledarsidor rasar nu en våldsam skoldebatt om betyg eller ej i lägre klasser. Gemensamt för de flesta debattörer är att de aldrig gått i den framgångsrika svenska skolan före de två reformer 1962 och 1969, som nog i stort sänkte skolan med de eländiga PISA resultaten som följd.


Att kunskapskraven i den svenska skolan ligger ungefär ett år efter omvärlden t ex Finland vet vi nu. Därav de betydligt bättre resultaten för våra grannar, som dessutom upplevt det senaste världskriget.


Idag behöver vi i Sverige 14 år för att utbilda en ingenjör och ytterligare två år för en civilingenjör. I den gamla skolan klarade man detta på 12 år. Att utbilda en sjuksköterska gjorde man efter grundskolan på tre år. Nu behöver man ytterligare minst tre år på högskolan. Det verkar snarast som om grundskolan har blivit mer eller mindre en transportsträcka till gymnasiet; där man skall lära sig på riktigt! I alla dessa grundskolor har kunskapskraven drastiskt försämrats!


Debatten fokuserar nu på en ganska löjlig debatt om man kan ge betyg i årskurs fyra. I den gamla skolan hade man betyg redan i tvåan. Det fungerande alldeles utmärkt. Således intet nytt under solen.


Man hänvisar ofta till det ganska nyligen inrättade Vetenskapsrådet - en statlig myndighet - befolkad med personer som heller ej gått i den topprankade svenska skolan. Istället borde man lyssna mer på Kungliga Vetenskapsakademin.

 

I debatten framställs av den svenska vänstern friskolorna som bovar i sammanhanget trots att dessa uppvisar betydligt bättre resultat än de kommunala skolorna. I t ex Malmö är det så stor skillnad att kommunen vägrar redovisa skolresultaten för därstädes befintliga friskolor.


Den svenska skolan är nog ganska illa ute och kommer säkert att fortsätta falla i PISA. Nuvarande utbildningsminister Gustav Fridolin lovade ju att ordna skolan inom 100 dagar. Nu har det gått betydligt längre tid och inga förlag till förbättringar föreligger. Däremot finns det en OECD-rapport, som föreslår ett antal förbättringar. Bl a att bringa ordning i skolan, där det tycks vara elev-anarki som styr idag!


fredag, februari 06, 2015

Vår skruvade värld!

Folkpartiet har likt Kristdemokraterna föreslagit vissa justeringar eller rättare sagt tillämpningar av Utlänningslagen. Bl a föreslår man att lagen om anhöriginvandring skall tillämpas som den är skriven och inte till 99% med undantagsparagrafen. Detta föranleder ett väldigt liv på den församlade pressen och liberalförnekarna på Sveriges Television i synnerhet! Allt är uppenbarligen Jan Björklunds fel även om förslagen förmodligen är djupt förankrade i partiet.


När Moderaterna och Anna Kinberg-Batra häromdagen ställde exakt samma krav som Folkpartiet, noterade inte ens Sveriges Televsion detsamma.Snacka om opportunism och att skjuta på budbäraren i detta fallet Jan Björklund!

 

Expressen skriver idag att Folkpartiet backar på grund av dessa utspel. Detta är inte sant på något vis. Partiet har ökat om man jämför med opinionsmätningar från december och januari. Men för all del ganska lågt efter PISA-haverier och framför allt DÖ; dvs decemberöverenskommelsen. Där svek nog många folkpartister. 

 

Den interna diskussionen i Folkpartiet visar på högt i tak. Tyvärr är det stor skillnad i åsikter mellan de som har att hantera integrationsproblemen, nämligen kommunal-politiker och de som slipper och närmast glassar i riksdag och EU.


torsdag, februari 05, 2015

Landstinget mår bra - Hur mår patienterna!

Enligt vanligtvis välunderrättade Södermanlands Nyheter går det bra för Landstinget i Sörmland. 2014 gjorde man en vinst på 193 miljoner kronor. Landstingsrådet Åsa Kullgren (S) är tillfreds med resultatet. Och pengarna behövs eftersom länets sjukhus ska byggas om för närmare tre miljarder kronor.

 

– Finanserna är stabila och det innebär att vi inte behöver låna så mycket pengar till ombyggnationerna.

 

Samtidigt kan vi läsa i sagda tidning att Nyköpings lasarett ligger i svenska elitserien avseende överbeläggningar enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL. Kikar man lite i deras statistik blir det knappast särskilt muntert. Något som förvånar är att landstinget fått ta del av statens kömiljard.






onsdag, februari 04, 2015

6 tunga folkpartister kräver förändring av asylpolitiken!

De flesta har nog insett att över 100.000 nya invånare i Sverige varje år varav 80% måste försörjas med offentliga medel ställer oerhört stora krav på samhället. 

 

Sveriges befolkning har blivit 10% större de senaste 10 åren, vilket har medfört att skolan inte fungerar på alla håll, utanförskapssamhällen har skapats i Kista, Rosengård och Bispgården m fl platser. Sjukvården är i kris eftersom staten inte skjuter till mer medel trots betydligt fler sjuka. Det saknas närmare 200.000 lägenheter och för att täcka erforderligt behov behövs gigantiska 600 miljarder kronor.

 

600.000 lågutbildade invandrare från Mellan-Östern och Öst-Afrika är arbetslösa intill en försörjningskostnad av 60 miljarder kronor per år.

 

Landets alla glesbygdshotell eller gamla militärförläggningar är nu systematiskt fyllda med asylsökande  av Migrationsverket. De flesta asylsökande hamnar således i granskogen i små kommuner medan de stora kommunerna knappast delar detta ansvar.


Riksdagspolitiker tiger still eller debatterar nålpengar runt 2-3 miljarder mer till folkpensionärer eller lika mycket för att öka den svenska försvarsbudgeten men undviker att diskutera de 100-150 miljarder per år som flyktingmottagningen kostar stat, kommun, landsting och pensionssystemet! 

 

Man behöver ju inte vara raketingenjör för att inse att denna låt-gå politik förr eller senare kommer att gå i väggen både av ekonomiska som av sociala skäl. Vi är på stark väg att bygga upp ett oerhört segregerat 2/3:e dels samhälle. Något som vi på denna blogg vänder oss starkt mot! Vi måste ha en heltäckande plan för asylmottagning inte bara kratsa i planens hörnor.

 

Samtidigt som Liberala Studentförbundet hänger sig till den publik som föredrar låt-gå politiken så opponerar sig nu allt fler inte bara folkpartister. Idag skriver 4 tunga folkpartister på DN Debatt, att

 

”Låt kommunernas förmåga sätta tak för invandringen”

Ulrika Landergren (FP), kommunalråd i Kungsbacka, partistyrelseledamot

Pierre Månsson (FP), kommunalråd i Kristianstad 

Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelse-ordförande i Landskrona, partistyrelseledamot 

Staffan Werme (FP), partistyrelseledamot

 

medan två andra folkpartister tillika socionomer skriver idag i Svenska Dagbladet, att

 

Antalet flyktingar måste få diskuteras!

JENNY SONESSON (FP), socionom och tidigare politiskt sakkunnig i regeringskansliet
ULRICA WESTERLUND (FP), socionom och ledamot av Umeå kommunfullmäktige


Artiklarna är högst läsvärda och ger kanske en och annan - oanad person - något mer att tänka på. Jan Björklund(FP) är nog för övrigt inte så ensam som en del massmedia tycks tro!

 

Rayman i SvD raljerar lite förvisso över FP påståendet att Sverige tar emot flest flyktingar i hela Europa. Hon refererar till den svenska vänstern, som menar att det är Turkiet. Något som knappast är korrekt eftersom syriska flyktingar får permanent uppehållstillstånd i Sverige men inte i Turkiet. En väsentlig skillnad i att "ta emot"!


Någon annan klok uttrycker att detta i första hand är regeringens problem att hantera - inte lilla Folkpartiet! En uppfattning som vi kan dela!

tisdag, februari 03, 2015

Man kan bli glad för lite!

Ja snön vräker ner men snöslungan fungerar bra så vi överlever än en tid på landet. Åt snön är vi inte särskilt glada. Däremot när man möter en grön Länstrafikbuss, som det står "Läggesta" på då blir man glad. Då känner man att vi som bor på landet mellan Laxne och Mariefred äntligen tillhör samhället igen!


Förtjänsten ligger hos de gamla och delvis nya kommunalråden i Gnesta Johan Rocklind(S), Kukkamariia Valtola-Sjöberg(MP) och Ann-Sofie Lifvenhage(M). Vi måste återigen framföra vårt gillande till deras insats för den utökade trafiken mellan Gnesta och Mariefred.

 

Akta er för Viking Line!

Kapten Ynkrygg och Costa Concordia har vi hört talas om. Men vem trodde att även Viking Lines hade en Kapten Ynkrygg vars personal underlät att hjälpa den kvinna som våldtogs på båten natten till lördag av minst 4 män från ett utom-europeiskt land, som nu sitter anhållna i Sverige och Finland. 


Detta gäng hade hela kvällen och natten uppträtt störande utan åtgärd från besättningens sida. Hur båtens personal uppträdde kan man bl a läsa om i Länstidningen i Södertälje. En 24-åring boende i Hässelby, sitter  nu anhållen i Sverige medan en 27-åring från Vårby Gård har släppts. Tre personer sitter anhållna i Finland och kan komma att utvisas till Sverige trots att dådet skedde på finskt territorium.

 

Synnerligen allvarligt i sammanhanget är den passivitet, som båtens ordningsmakt uppvisar. Det måste framföras stark kritik mot Viking Line agerande. Svenska och finska myndigheter måste uppenbarligen ställa betydligt större krav på organisatörerna av dessa resor.

 

Enligt rederiet så anmäls "bara" 30 våldtäkter per år i trafiken Sverige-Finland-Estland. Men det är faktiskt nästan ett varje vecka och ca 4% av alla våldtäkter i Finland! 

 

I efterhand har på sociala media uppstått en debatt om man skall "hänga ut" gärningsmännen. Tidigare i Sverige var det ju alltid så att våldtäktsmän riskerade att bli allmän egendom. Något som dock försvann för ett antal år sedan. Eftersom pressen numera har en viss feblesse för att hänga ut t ex politiker för minsta påstådda felaktighet, så kanske det inte är så fel, att göra detsamma med grova brottslingar.


Numera vet dock alla som använder sociala media vad som händer. Den svenska pressens tystnad resulterar bara i sämre tidningsupplagor. Likaså brukar den engelska, norska och finska  pressen skriva ganska fritt om vad som även händer i Sverige. Så ingen behöver vara oupplyst i detta avseende.


Men om någon skulle hängs ut så borde det vara den högste ansvarige dvs kaptenen på MS Amorella!

måndag, februari 02, 2015

75 år sedan Finska Vinterkrigets fred!

I november 1939 överföll Stalins röda horder det lilla landet Finland. Nationernas förbund fördömde detta anfall på ett litet land. Finnarna förvarade sig bra och kunde faktiskt driva tillbaka ryssarna till Ladoga.

 

 Men i det k fortsättningskriget kunde Sovjetunionen nå framgång med sin överlägsenhet avseende stridsvagnar och flygplan. Sverige som borde ha kommit till Finlands undsättning, fegade ur, som man fortfarande gör!

 

Ryssland har sedan 1700-talet varit Sveriges största fiende och det verkar som om detta lever kvar även i Putins värld!

 

En av våra absoluta favoriter Carl Bildt skriver om detta idag!

 

Lyss gärna till Harmony Singers som i högsta grad understödde Finlands krigsansträngningar och sjöng 1942!

 

 




söndag, februari 01, 2015

Gruppvåldtäkt och masslagsmål på Viking Lines Amorella!

 

Enligt finska media har 8 män gripits för grov våldtäkt på Viking Lines Amorella under fredagsnatten. På samma resa bröt det även ut ett masslagsmål mellan olika tillresta gäng.

 

I svenska media t ex SVT Nyheter, Dagens Nyheter, Aftonbladet kan man läsa att 8 svenskar har gripits för våldtäkten medan finska media säger att de är bosatta i Sverige, vilket inte är samma sak. Kollar man in tidningen Metros webb, så framgår det klart att det rör sig om 8 utomeuropeiska personer.

 

Enligt uppgift uppträdde personalen på båten högst klandervärt och utan barmhärtighet för de utsatta. Har vi en ny kapten ynkrygg som i Costa Concordia?

 

Här kan man läsa mer om det inträffade. Vi kommer att följa upp detta; dvs om kapten ynkrygg och hans usla besättning och varför svenska media svävar på målet!

 

JeSuisCharlie


Sverige har för övrigt flest våldtäkter i hela Europa. 6.000 per år. Jämför med Finlands 700!